Om Dansk Gas Distribution


Vi er Dansk Gas Distribution – DGD. Vi sørger for, at den gas, vores kunder køber hos deres leverandør, kommer gennem gasrørene frem til kunderne. Det er os, der anlægger, driver og vedligeholder gasnettet på hele Sjælland uden for København/Nordsjælland, på Fyn og i den sydlige del af Jylland. Vores fornemste opgave er at sikre, at vores gaskunder har en stabil og sikker leverance af gas, men vi lægger også vægt på at bidrage aktivt til den grønne omstilling.

Gasnettet fortsætter på offentlige hænder

I mange år var vi en del af DONG Energy-koncernen. Da Folketinget valgte at børsnotere DONG Energy, besluttede politikerne samtidig, at DONG Energys gasdistributionsnet skulle fortsætte på offentlige hænder. Derfor blev selskabet solgt til det statslige transmissionsselskab Energinet. Det skete pr. 1. oktober 2016, hvor Dansk Gas Distribution blev etableret. Den 1. maj 2018 overtog vi det fynske gasdistributionsnet fra Nature Energy.

  • Vi har ca. 158.000 kunder – både husholdninger og virksomheder.
  • Vi flytter ca. 850 mio. m3 gas gennem vores net ud til kunderne.
  • Vores rør er alt i alt 8.465 km. lange.
  • Vi er ca. 100 medarbejdere.

Let at komme i kontakt med os

I DGD går vi meget op i, at det skal være nemt for vores kunder at komme i kontakt med os. Hvis du er kunde og har spørgsmål til os eller brug for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os på 70 21 30 40. En gang om året beder vi størstedelen af vores kunder om at aflæse deres gasmåler. Det er meget enkelt. Du skal blot gå ind på kunde.dgd.dk og indtaste dit forbrug.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, har du følgende muligheder:

Du kan ringe til os på telefon 70 21 30 40.

Du kan skrive til os på adressen:

Dansk Gas Distribution
Merløsevej 1B
4296 Nyrup

Du kan sende en e-mail til: kundeservice@danskgasdistribution.dk