Endnu en aftale om fællesregninger for gas på plads

”Som følge af vores aftale med HMN overgår et større antal kunder den 1. juli til fællesregninger, som vi nu kalder dem, og i DGD arbejder vi således proaktivt videre mod vores ambition om at tage førerpositionen i forhold til at indføre fællesregninger og understøtte udviklingen af gasmarkedet. Det er nemlig vores klare opfattelse, at fællesregninger vil bidrage til et effektivt gasmarked med øget konkurrence,” siger seniorrådgiver Margrethe Slørdahl fra Marked og Forretningsudvikling i DGD.

Løsningsorienteret tilgang

Aftalen blev indgået i begyndelsen af maj, og lige siden har der været et tæt samarbejde med HMN Naturgas og DGD’s egne afdelinger, afregning og drift, for at sikre, at kundeoplevelsen bliver så god som mulig. DGD har kunnet trække på erfaringerne fra samfaktureringsaftalen med SEAS NVE fra tidligere i år, men der er løbende opstået nye udfordringer, særligt fordi HMN Naturgas allerede er en etableret gasleverandør. ”Disse udfordringer er blevet taget imod på dejlig løsningsorienteret måde både fra afregning og drift,” siger Margrethe Slørdahl.

Fint samarbejde

Da kunderne allerede havde HMN Naturgas som gasleverandør, blev der i slutningen af marts sendt kundebreve ud, hvor der blev informeret om, at kunderne fremover kun vil modtage én regning for gasleverancer, distributionsydelser og afgifter. ”Denne regning vil komme fra HMN Naturgas. Brevet blev udarbejdet i tæt samarbejde mellem DGD og HMN Naturgas, og det er et fint eksempel på det gode samarbejde, vi har fået op at køre,” siger Margrethe Slørdahl.

Hun oplyser, at den første aconto-kørsel med HMN’s kunder på fællesregninger gennemføres i august. ”I DGD glæder vi os over, at vi er det første distributionsselskab, der har aftaler om fællesregninger med to gasleverandører,” slutter Margrethe Slørdahl.