DGD transporterer bionaturgas frem til bæredygtige busser

Den grønne transport i Danmark har netop taget endnu et skridt fremad. Sønderborg kommune har med et ambitiøst projekt omlagt den kollektive trafik i kommunen og sendte dagen efter Skt. Hans 44 spritnye gasbusser på gaden. Busserne kører på certificeret CO2-neutral bionaturgas.

Det er Dansk Gas Distribution, der transporterer bionaturgassen frem til de to nye gasfyldestationer i Sønderborg og Nordborg, hvor den fyldes på busserne.

Biogassen består reelt af gæret husdyrgødning og organisk affald fra industri og husholdninger. Den nye satsning i Sønderborg betyder, at atmosfæren slipper for 2.700 tons CO2 om året til gavn for klimaet.

”I DGD er vi glade for at kunne bidrage til at gøre transporten i Danmark mere grøn. Vi sætter en ære i at styrke den grønne omstilling – bl.a. ved at transportere biogas fra land til by,” siger Clement Johan Ulrichsen, leder af Marked og Forretningsudvikling i DGD.

I april var det Københavns kommune, der indsatte biogasbusser på den travleste buslinje i Norden, 5C. I forvejen har bl.a. Fredericia, Skive og Silkeborg kommuner gasbusser i den kollektive trafik.

Naturgas er i det hele taget inde i en rivende, grøn udvikling disse år, og andelen af biogas i gasnettet øges støt – år efter år. DGD forventer, at 16 pct. af den gas, som transporteres i DGD’s net i 2018, kommer fra biogas. Allerede nu kan forbrugerne købe 100 pct. bionaturgas via certifikater, der dokumenterer, at gassen kommer fra biogas.