Skift til gas


Du har mange gode grunde til at vælge gas

Der er rigelige mængder gas i undergrunden, og selvom brændstoffet er fossilt ligesom olie, er det miljømæssigt et langt bedre valg, da det udleder ca. 25 % mindre CO2 end olie – ved afbrænding.

Fordele ved at skifte til gas

Fordelene er mange. De væsentligste har du her:

  • Du kan spare på varmeudgiften, fordi gas er billigere end el og olie.
  • Du skåner miljøet, fordi gas udleder mindre CO2 end olie.
  • Du skal aldrig huske at fylde tanken, for du løber aldrig tør.

Kan du skifte til gas?

Hvis du går med overvejelser om at skifte til gas, skal du som det første undersøge, om du bor i et område, hvor der er gas i forvejen – eller om det er en del af et område, som din kommune har godkendt til gas. Det samme gælder for virksomheder, som dog også skal undersøge kapacitetsbehovet og mængden af den gas, der forventes at blive aftaget

Se mere om tilslutning og etablering af stikledning

Har du spørgsmål til skift til gas i øvrigt, kan du ringe til Kunde- og driftssupport på 70 21 30 42 (Jylland), 70 26 58 30 (Fyn) og 70 21 30 43 (Sjælland).

Regnestykket er baseret på udskiftning af oliefyr fra før 1977 med et årligt olieforbrug på 2.850 liter. Ny årlig varmeudgift til et gasforbrug på 1.800 m3 og tilbagebetalingstid for nyt gasfyr er indregnet.

​Så meget kan du spare

Der er mange penge at spare på varmeregningen, hvis du skifter til gas fra el eller olie. Har du f.eks. et gammelt oliefyr, kan du spare helt op til 9.500 kr. på din varmeudgift og samtidig reducere din CO2-udledning med 3.460 kg. – om året.

Se, hvordan gasprisen er sammensat

Du kan få tilskud til at skifte

Hvis du skifter til gas fra f.eks. et gammelt oliefyr, er der tale om en energiforbedring, som kan udløse et kontant tilskud på op til 4.000 kr.

Vær opmærksom på, at tilskud til energiforbedringer – som f.eks. et gasfyr eller en ny kondenserende kedel – skal søges gennem et energiselskab.

Tilslutning til gasnettet

Hvis du skal tilsluttes gasnettet, der hvor du bor, skal du betale et bidrag. Prisen afhænger af, hvor meget gas du forventer at bruge årligt.

Se mere om tilslutning og etablering af stikledning